CRIDA A LES ABELLES
Cera d’abella sobre paret i transit sobre la terra
Caseta elèctrica de la Pletera – L’EstartiT
Bòlit (Centre d’Art Contemporani de Girona)
Buit (Grumolls de Cultura Contemporània)
Abril de 2017

Amb la col·laboració d’Imma Bernils (art sonor) i Nau Còclea (Centre de Creació Contemporània de Camallera)

La desurbanització i restauració de la maresma de la Pletera es una conquesta de la militància ecològica per la protecció dels espais naturals sotmesos a la especulació urbanística, que possibilitarà la subsidència d’uns dels aiguamolls mes importants del país. http://lifepletera.com/

Una de les casetes elèctriques residuals del projecte urbanístic es el marc reivindicatiu en forma de practiques artístiques contemporànies a l’espai públic organitzades pel col·lectiu BUIT (grumolls de cultura contemporània) i el Bòlid (centre d’art contemporani de Girona)

Dins d’aquest 1e cicle d’Intervencions artístiques a la caseta elèctrica de la Pletera presentem aquesta triple acció – instal·lació, performàtica, que consta del gest amb cera d’abella calenta sobre la paret de grafismes corresponents a la dansa de les abelles, la aportació sonora de la Imma Bernils inspirada en aquesta acció i la llaura de la mateixa forma al terra per a ser caminada pels participants.

Una petita part de les abelles treballen com a exploradores o buscadores. Troben una font de nèctar i tornen al rusc per a comunicar-ho a les altres.
Les exploradores comuniquen on es la font de nèctar fent una dansa que transmet la informació sobre la direcció i la distancia que les abelles tindran que recórrer per trobar-lo.
Aquestes danses, indiquen el lloc respecte el sol i la distancia de les flors, formen un cercle per recursos propers o la figura d’un 8 quant les flors son mes lluny. També fan servir aquestes danses per indicar fons d’aigua i llocs amb cavitats per a fer un nou niu quant eixamenen.

Manual d’apicultura