EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban.

La nostra recerca s’emmarca en la dicotomia entre l’espiritualitat de la matèria i la materialització de l’esperit.
Es tracta d’accions escultòriques i d’instal·lacions que proposen una reflexió meditativa sobre els vincles entre cultura i natura, individu i societat.

“L’art enderroca les barreres que habitualment s’interposen entre el físic i el psíquic, entre la teva ànima i la dels demés”.

“L’art és un lloc de trobada en el que els éssers humans conviuen a un nivell inassequible per el llenguatge i les formes de comunicació ordinàries. Sense el art, la connexió a aquest nivell més profund seria impossible”.

“L’art situa al ser humà en el mateix nivell que qualsevol altre fenomen, fins acabar per dissoldre’l en la natura de la que prové”.

J.F. Martel  (Vindicació de l’art en l’era del artifici)

Allò que voldríem fer, hauríem de fer-ho al mateix moment de voler-ho, doncs amb el temps canvia aquest “voldríem” i es retarda, i queda emmordassat tantes vegades com passa per llavis, mans i altres circumstàncies; i llavors es converteix en un “hauríem”, que és com un sospir gratuït que fa mal quan s’exhala…
Hamlet – William Shakespeare

Escrit està: “Al principi fou el verb” … Aquí m’aturo ja perplexa. Qui em pot ajudar a prosseguir? No puc de cap manera donar un valor tant alt a la paraula, altrament ho haig de traduir quant rectament l’esperit m’il·lumini. -Escrit està: “Al principi fou la raó”… medita bé la primera ratlla, no et precipitis amb la ploma! Es el pensament qui tot ho fa i tot ho crea? … Hauria de dir: “Al principi fou la força” … però nomes ho poso per escrit, quelcom em diu que no ho deixaré així. M’ajuda l’esperit, de cop ho veig clar i escric confiat: “Al principi fou l’acció”.

Faust, Johann Wolfgang von Goethe